> Cu ce se ocupă News Reporters?
- News Reporters se ocupă cu acordarea mai multor anunțuri (Anunțuri RolePlay, Gratuite), și cu interviuri.
- acum ca sa vorbesti pe chat-ul live (cand un reporter iti ia live / sau un reporter este live), se va folosi comanda "/lv [mesaj]"!

> Reguli Generale:
- Încălcarea unei reguli poate fii sancționată cu FW/UNINVITE pe lângă sancțiunile prevăzute de regulamentul serverului.
- Liderul/Subliderul are la dispozitie 24 de ore pentru a posta o amenda la "Evidenta Sanctiuni" dupa ce i-a fost instiintat membrului sanctiunea.

> Limbaj / Comportament:
- Membrii facțiunii News Reporters trebuie să respecte limbajul pe chat-ul facțiunii. În caz contrar, acest lucru se sancționează cu AV, FW sau chiar UNINVITE, in funcție de gravitate.
- Membrii facțiunii trebuie să păstreze un limbaj civilizat atât pe chat-ul facțiunii cât și pe chat-ul general. Abaterea de la această regulă se sancționează cu AV/FW în orice situație.
- Orice limbaj ofensator / rasist este strict INTERZIS și o să fie sancționat cu Faction Warn (FW).
- Excesul de litere sau cifre (daca sunt 3+)  este INTERZIS si este sanctionat cu amenda in valoare de ($1,000,000). (ex: rrrrrrrr, 11111, xxxx, etc).
- Capslock-ul de asemenea este INTERZIS. Aveti dreptusa scrieti cu capslock intr-un cuvant maxim 3 litere. Abaterea de la aceasta regula este sanctionata cu o amenda in valoare de ($2,000,000).
- Batjocura asupra liderului/coliderului sau a oricărui altui membru poate ajunge de la FW până la DEMITERE.
- Deciziile liderului/coliderului trebuiesc respectate. Este strict interzis să contestați deciziile, în caz contrar, abaterea de la această regulă poate duce la DEMITERE.
- Sunteți obligati să scrieți corect gramatical pe chat-ul facțiunii. Pentru nerespectarea acestei reguli veți fi sancționat cu amenda în valoare de ($2,500,000).
- Deathmatch-ul se defineste prin atacarea unui jucator sau a vehiculului in care acesta se afla
- Deathmatch-ul este sanctionat cu FW sau chiar DEMITERE, in functie de gravitate.
- Folosirea elicei elicopterului pentru a omori alti playeri este de asemenea sanctionata cu FW.
- Daca un membru News Reporters este complice la un DM acesta va fi sanctionat cu FW.
- Deathmatch-ul excesiv se sanctioneaza cu DEMITERE, fara alte discutii.
- Spam-ul excesiv ( mai mult de 5 randuri ) este sanctionat cu UNINVITE fara discutie.
- Va este interzis sa va faceti reclamatii intre voi. Daca considerati ca un coleg a gresit faceti poza si ii dati PM liderului. Abaterea de la regula se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).

> Vehiculele factiunii:
- Vă este interzisă abandonarea vehiculelor facțiunii după folosire. Acestea trebuie respawnate după ce v-ați terminat treaba cu ele. Abaterea de la această regușă se sancționează cu amendă ($500.000)  în primă fază, urmat de Faction Warn (FW). dacă membrul persistă.
- NU aveți voie sub nicio formă să folosiți vehiculele în scopuri personale. Acest lucru se sancționează cu amendă în primă fază, iar dacă greșeala se repetă cu Faction Warn (FW).
- Doar Liderii/Subliderii au voie să folosească vehiculele în scopuri personale.

> Reguli de activitate:
- Fiecare membru al facțiunii este obligat să efectueze raportul săptămânal. Cei care nu respectă această regulă vor fi sancționați conform regulamentului.
- Membrii care au rank 1 și nu efectuează raportul vor fi demiși din prima pe motivul "RAPORT INCOMPLET".
- Membrii care au rank 2+ si nu fac raportul de activitate vor primi un avertisment (raport warning) urmand sa recupereze pe saptamana viitoare raportul.

> Perioada rank up:

- rank 1 se primeste automat cand intrati intr-o factiune;
- rank 2 se poate primi doar dupa minim o saptamana (7 zile) de la intrarea in factiune;
- rank 3 se poate primi dupa minim o saptamana (14 zile) de la acordarea rank-ului 2;
- rank 4 se poate primi dupa minim o saptamana (21 zile) de la acordarea rank-ului 3;
- rank 5 se poate primi dupa minim o saptamana (28 zile) de la acordarea rank-ului 4;
- rank 6 este sub-liderul.

- in cazul in care ai un Faction Warn (sau mai multe), nu vei primi rank up. Vei primi rank-up doar daca ai 0/3 FW.
- in cazul in care un membru este banat si nu a mai intrat de mai mult de 3 zile (72 h) de la primirea banului, acesta va fi demis pe motivul "Banat" sau "Banned", indiferent de rank.

Raport-ul de activitate il gasiti pe panel sau folosind /raport in joc.

> Informatii:
- reporterii de rank 2 pot face live-uri cu un singur membru.
- reporterii de rank 3+ pot face live dublu.
- reporterii nu au voie sa plaseze news-uri compuse de ei. Se folosesc doar cele din model.
- un reporter are voie sa plaseze un news la interval de minim 120 secunde. (2 minute). Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Avertisment Verbal (AV).
- inaintea plasarii unui anunt acesta trebuie sa sa puna de acord cu colegii. (ex: Eu dau la x:02 news. | Ok, eu dau la X:04.);
- intre anunturi trebuie sa existe un interval de minim 120 secunde. (ex: X da la 20:20, Y poate da la 20:22)
- este interzisa plasarea de anunturi aiurea si se sanctioneaza cu Faction Warn (FW) / UNINVITE in functie de gravitate;
- abuzul pe /news se sanctioneaza cu demitere in orice situatie.
- este interzisa plasarea de anunturi precum "X a fost promovat la functia de lider in decursul acestei zile.". Este considerat /news aiurea si se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).
- este interzisa plasarea de anunturi prin care se vand mai multe bunuri, se sanctioneaza cu Avertisment Verbal (AV). (ex: X vinde Sultan si NRG-500.);
- este interzisa plasarea de anunturi personale. (ex: Vand Infernus.); abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).
- reporterii nu au voie sa detina materiale sau droguri, implicit sa participe la joburi ilegale (Drug Dealer / Arms Dealer ). Se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).
- Amenda pentru spam pe chat-ul factiunii (de la 3 randuri) se sanctioneaza cu amenda in valoare de ($1,000.000).
- Pentru fiecare semn de punctuatie gresit, sau pentru o litera gresita (daca sunt mai mult de 3 litere deja se considera cuvant gresit) veti fi sanctionati cu Avertisment Verbal (AV). Daca vorbim despre greseala unui intreg cuvant sau a mai multora, veti fi sanctionati cu Faction Warn (FW).
- Pentru greseala unui nume al masinii, al unui jucator sau a unei locatii veti fi sanctionati cu Avertisment Verbal (AV).

> ATENTIE!

Daca acumulati intr-o zi mai mult de 3 amenzi veti fi sanctionati cu un Avertisment Verbal (AV).

> Sedinte:

- Prezenta la sedintele in cadrul factiunii News Reporters nu este obligatorie. La sedinte se vor prezenta doar membrii care doresc Rank-UP, respectiv salariu/bonus.
- Sedinta se va anunta la (ANUNTURI IMPORTANTE).
- In lipsa liderului, coliderul va fii obligat sa aibe grija de sedinta.
- Nu aveti voie sa vorbiti neintrebati la sedinta. Abaterea de la aceasta regula se va sanctiona cu FW in orice situatie. Daca aveti ceva de adaugat asteptati pana la finalul sedintei.
- In timpul sedintei numai Liderul/Coliderul au dreptul de a vorbi.

> Anunturi Gratuite / Live-uri:
- Anunturile Gratuite sunt un serviciu oferit de News Reporters.
- Cel mai mare rank online / un membru responsabil face echipa de A.G (Anunturi gratuite) la ora (xx:45). Daca exista numai membrii de rank asemanator online, se vor organiza in liniste si fara certuri. Abaterea de la aceasta regula este sanctionata cu Faction Warn (FW) celor care au participat la cearta.
- Startul anunturilor gratuite incepe la (xx:50) si acesta continua pana la (xx:59). Continuare se poate da la (xx:55) dar nu este obligatorie.
- Membrii care dau anuntul mai devreme sau mai tarziu de termen sunt sanctionati cu Avertisment Verbal (AV) la prima abatere, respectiv Faction Warn (FW).
- Intr-o sesiune de anunturi gratuite au voie sa participe maxim 4 membrii.
- Omiterea unui numar de telefon sau a numelui unui jucator intr-un anunt gratuit se sanctioneaza cu AV in prima faza, respectiv Faction Warn (FW).
- In cazul in care un reporter are telefonul inchis in timpul anunturilor gratuite, si participa in acestea, se sanctioneaza cu Faction Warn (FW).
- In cazul in care un reporter a luat CRASH in timpul anunturilor gratuite acesta are la dispozitie 2 minute sa reintre pe server. In caz contrar, acesta va fi sanctionat cu Faction Warn.
- La finalul sesiunii de Anunturi Gratuite (AG) acelasi reporter care a inceput sesiunea are obligatia de a o incheia cu o formula specifica.
- Membrul care a intarziat incheierea mai mult de 2 minute este sanctionat cu Faction Warn (FW) direct.
- In timpul anunturilor gratuite incercati sa asteptati minim 5 secunde inainte de a publica un alt anunt.
- Reporterii care plaseaza anunturi/news-uri interzise sunt sanctionati cu Faction Warn. (ex: vand materiale / vand droguri, vand masina rent, fac event, fac ore, etc).
- Orice greseala gramaticala pe news ( cuvinte gresite, semne de punctuatie) va fi sanctionata cu amenda/faction warn, in functie de gravitate.

- Pretul unui live este gasit in topicul 'Cereri live' (https://forum.rayed....s-cerere-live/). Doar reporterii beneficiaza de un interviu fara a plati vreo suma, insa acestia au voie doar unul pe saptamana.
- Reporterul care nu onoreaza interviul va fi sanctionat cu AV la prima abatere, dupa care va primi Faction Warn (FW).
- Reporterii ce ofera interviuri gratis vor fi sanctionati cu Faction Warn.
- Este interzis efectuarea unui interviu dupa ora 23:59. Exemplu: La 23:00 este ultimul live.
- Inceperea live-urilor se face dupa ora 08:00 pana la 23:59. ( Sanctiune: Faction Warn (FW) ).
- Reporterii nu au voie sa sustina mai mult de 3 interviuri pe zi, in caz contrar acestia vor fi sanctionati cu Faction Warn (FW)
- Reporterii nu au voie sa sustina live-uri consecutive. Intre fiecare interviu trebuie sa existe un interval de minim 2 ore. (ex: daca gRrenade da live la 13:00 mai are voie sa acorde un live la ora 15:00).
- Live-urile incep de la (xx:05 maxim xx:10) si pot dura maxim pana la (xx:45). Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Avertisment Verbal (AV) / Faction Warn (FW) in functie de intarziere.
- Jucatorii nu au voie sa foloseasca emoticoane pe live
- Jucatorii nu au voie sa foloseasca prescurtari pe live. ( ex: sal, bn, pt, csf, etc). La a doua abatere live-ul se va incheia.
- Orice greseala a jucatorilor in timpul interviului va fi sanctionata cu 0.5/2. (ex: semne de pct lipsa, greseli gramaticale sau prescurtari). La 2/2 interviul trebuie inchis imediat cu formula specifica. Daca reporterul nu a incheiat interviul dupa aceste greseli va fi sanctionat cu Avertisment Verbal la prima abatere, iar la a doua abatere cu Faction Warn.
- Interviurile pot fi sustinute cu jucatorii cu nivel 5+. Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn.
- In cazul in care reporterul greseste de mai multe ori in timpul interviului, acesta va fi sanctionat pentru fiecare greseala in parte, conform regulamentului.
- Nu aveti dreptul sa faceti spam in timpul interviului, sunteti rugat sa asteptati macar 5 secunde intre intrebarile puse.
- Acceptarea intrebarilor cu caracter rasist, jignitor sau de prost gust sunt interzise. (ex: esti tigan?, ai mai esit din casa?, dai co pe bani?, etc).
- Acceptarea intrebarilor de tip opinie/parere este si ea interzisa. (ex: "Ce parere ai despre X", parere factiune Y?").
- Acceptarea intrebarilor aiurea se sanctioneaza cu Avertisment Verbal (AV) / Faction Warn (FW) / Uninvite, in functie de situatie.

> ATENTIE!

In cazul in care nu se poate alege niciuna dintre intrebarile adresate de jucatori (sunt intrebari aiurea, puse la misto, reporterul are datoria de a folosi din nou comanda [/startq].  Daca nici in a doua serie nu se gasesc intrebari decente, se va explica celui intervievat prin chat-ul [/cw] faptul ca au fost adresate doar intrebari ce nu pot fi afisate pe live si se va trece la urmatoarea etapa a interviului. Sunteti obligati sa aveti dovezi care sa ateste faptul ca nu au fost intrebari decente in niciuna dintre seriile de [/startq].)
- un reporter accepta numai intrebari serioase legate de joc sau viata reala, scrise corect gramatical;
> Comenzile Factiunii:

/duty - La datorie.
/f - Chatul factiunii.
/news - dai un anunt
/live - acorzi unui jucatoro sa accepte cererea de live
/endlive [id jucator] il scoate din live
/endlive [id-ul tau] ii scoate pe toti din live, inclusiv pe tine
/startq - pornesti intrebarile publice. Jucatorii online pot acorda /question pentru a ii pune interviu la persoanele care dau interviu
/stopq - opreste intrebarile publice.
/aq [id] - accepti o intrebare publica de la un jucator
/gdeposit money - depozitezi bani in seif-ul factiunii
/question - adresezi o intrebare jucatorului care este live (nu se poate oferii de jucatorul care ofera live-ul).
> ATENTIE!
- Orice modificare suferita de acest regulament va fii anuntata in topicul "Anunturi Importante".