Informatii:

Regulamentul poate suferi diverse modificari pe parcurs, de aceea recomandam citirea acestuia.

Fiecare modificare este anuntata pe forum cat si pe joc.

Recomandam citirea regulamentului periodic sau atunci cand au fost anuntate diverse modificari sau adaugari acestuia.

Fiecare utilizator trebuie sa isi rezerve putin timp pentru a acorda atentie acestor reguli de mai jos pentru a nu fi sanctionati in joc.

Limbaj:

Acest regulament asupra limbajului, este aplicat fiecarui jucatori, inclusiv daca acesta face sau nu parte dintr-o factiune.

Pe server este interzis limbajul licentios, vulgar, neadecvat.
Nu aveti voie sa jigniti sau sa aduceti amenintari altor jucatori.

Jignirea usoara, putin ofensatoare sunt sanctionate cu mute sau warn in functie de gravitate.

Limbajul usor ofensator pe panel este sanctionat cu suspend pentru 3 zile.

Spam-ul excesiv de mesaje este sanctionat conform gravitatii cu mute (intre 5-10 minute) / kick.

Limbajul asupra staff-ului sau a server-ului este sanctionat cu ban intre 7-14 zile (in functie de gravitate).

Limbajul de pe chat-ul clanului, factiunii sau cel de pe o frecventa care face referire la staff sau server, vor fi sanctionati conform mai sus.

Limbajul vulgar intr-un ticket/reclamatie asupra staff-ului sau a servevr-ului este sanctionata la fel ca mai sus, cu ban intre 7-14 zile (in functie de gravitate).

Acuzatiile nefondate asupra staff-ului este sanctionat cu ban temporar intre 1-14 zile (in functie de gravitate).

Este interzis limbajul vulgar sau amenintator in reclamatii (panel). Jucatorii vor primii suspend intre 7-14 zile (in functie de gravitate).

Jucatorii ce sunt intr-o factiune, iar acestia au un limbaj vulgar in zona de reclamatii, vor fi sanctionati de catre lider in cadrul factiunii.

Limbajul vulgar pe un chat vizibil de toti playerii (live, ad) este sanctionat cu ban intre 1-7 zile (in functie de gravitate).

Jucatorii ce fac parte dintr-o factiune de tip 'News Reporters' si lasa jucatorii cu un limbaj vulgar pe chat, sunt si acestia sanctionati de catre lider in cadrul factiunii.

Glumele care nu-si au rostul sau batjocura, nu este suportata, iar acestia vor risca warn la prima abatere si ban intre 1-7 zile la urmatoarea abatere.

Jucatorii nu au voie pentru a se folosi de anunturi (/ad) pentru a insulta printr-un limbaj vulgar alt jucator sau daca respectivul mesaj este amenintator.

Jucatorii vor primi la prima abatere warn, iar la urmatoarea ban 7 zile.

Amenintarile cu flood sau cu viata reala sunt sanactionate cu ban permanent pentru jucatorii cu level intre 1-2 si ban temporar pentru 3 zile pentru jucatorii cu level 3+ (inclusiv).

Mesajele cu steluta care au rol de a insulta/injura in jucator, sunt sanctionate cu mute 10 minute si warn (in anumite cazuri).

Limbajul vulgar pe chat-ul clanului (/c) nu este sanctionat.

Limbajul vulgar pe chat-ul factiunii sau pe chat-ul departamentelor este sanctionat de lider.

Limbajul vulgar pe o frecventa publica sau privata nu este sanctionata.

In cazul jucatorilor ce au folosit un limbaj vulgar si au primit suspend pe panel de mai mult de 3 ori (pe acelasi motiv si gravitate), la urmatoarea lor abatere vor fi sanctionati cu suspend 90 de zile.

Bug abuse:

Folosirea de orice bug ce tine de joc este interzisa.

Jucatorii ce profita de un bug al serverului (script) pentru a face rost de diverse bunuri sau imbunatariri ale contului, sunt sanctionati cu ban in functie de gravitate

Este interzis sa va faceti C-BUG/C-SHOT/C-SLIDE. Pentru acest lucru veti fi sanctionati cu warn.

Este interzis sa va folositi de bugul de mega-jump (bike) in timp ce sunteti urmarit de politie. Acest lucru se va sanctiona cu warn.

Este interzis sa intrati/iesiti dintr-o casa/business pentru a scapa de politie. Acest lucru este sanctionat cu warn.

Ascunderea de catre politie intr-un loc inaccesibil, este sanctionat cu warn.

Comportament non-rp:

Este interzis sa iesiti din joc atunci cand sunteti somati de politie pentru ca ati circulat neregulamentar (contrasens). Acest lucru se sanctioneaza cu warn

Postarea de informatii false despre un jucator de pe server, este interzisa si sanctionata cu ban intre 1-7 zile (in functie de gravitate).

/ad-urile ce fac referire la diversi jucatori in scopul de a face glume pe seama lor, sau in scopul de batjocura, este sanctionata cu warn.

/ad-urile la misto sunt sanctionate cu mute/mute sau ban, in functie de gravitate.


Spargerile de conturi:


Nu oferim suport pentru conturile sparte.

Sunteti responsabili cu tot ce se intampla cu contul vostru.

In cazul in care deschideti tickete pe panel cu acest tip de lucru, veti fi sanctionati cu suspend 3 zile.

Conturi multiple:

Nu veti fi sanctionati daca detineti mai multe conturi, insa daca veti fi sanctionati pe un cont, riscati sa fiti sanctionati pe toate.

Adminii nu va vor ajuta in cazul in care aveti inceredere in alt jucator de ii oferi contul secundar/principal in cazul in care doriti sa va mutati diverse bunuri/bani pe alt cont.


Clan-uri:

Este interzis sa vindeti clanurile pentru bunuri sau bani ce tin de viata reala sau de joc, inclusiv materiale/droguri/fireworks/masini. Veti fi sanctionati cu ban 3 zile si stergerea permanenta a clanului.

Este interzisa invitatia in clan sau acordarea de rank-up pe bunuri sau bani ce tin de viata reala sau de joc, inclusiv si cererea de materiale/droguri/fireworks/masini. Veti fi sanctionati cu ban intre 3-7 zile si stergerea clanului (in cazul in care sunteti liderul acestuia).


Reclama:


Jucatorii ce fac reclama la un server de SA:MP este sanctionata cu ban 14 zile la prima abatere si permanent la urmatoarea abatere.

Jucatorii cu level intre 1-3 sunt sanctionati cu ban permanent.

In contextul 'reclama' intra si site-urile de betting (ex: site-uri de cs:go, ruleta, dice, etc). Acest lucru este sanctionat cu ban intre 1-7 zile.

Site-urile care promoveaza cheat-uri este sanctionata cu warn la primare abatere si ban 3 zile la urmatoarea abatere.


DeathMatch (DM):


DM-ul folosind o arma este sanctionat cu jail + suspendarea licentei de arme pentru un timp limitat.

DM-ul folosind pumnii, drive-by sau kamikaze, este sanctionat pe server cu jail pentru un timp limitat.

Este stric interzisa omorarea jucatorilor folosind heli blade (elicea elicopterului). Acest lucru se sanctioneaza cu jail pentru un timp limitat.

Jucatorii ce fac DM pe politistii on duty, folosind arme/pumni, drive-by sau kamikaze, nu sunt sanctionate. Politistii ce sunt atacati de vor sanctiona cu wanted.

Reclamatii:

In cazul reclamatiilor fara dovezi sau care nu reiese din dovezile precizate ca actiunea s-a intamplat si ca jucatorul reclamat e vinovat, vor fi inchise pe motivul 'Dovezi insuficiente / Lipsa dovezi'.

Daca un jucator incalca regulamentul, dovezile sunt valabile 48 de ore. Dupa aceea, orice dovada nu este luata in considerare.

Este interzis stergerea dovezilor ce au mai putin de 72 de ore ce au fost puse intr-o reclamatie. Acest lucru se sanctioneaza cu suspend 7 zile in panel la prima abatere, si 14 zile la urmatoarele abateri.


Afaceri interzise si inselatorii:


Pentru a vinde diverse bunuri (ex: casa, afacere, masinii) va puteti folosi de comenzile disponibile in joc. Le puteti afla in cazul in care nu le stiti, adresand o intrebare helperilor folosind comanda /n in joc.

In cazul in care aveti nevoie de un intermediar, puteti chema un admin, folosind /report > 'Vreau sa fac o afacere si am nevoie de ajutor'.

Inselatoriile sunt sanctionate cu ban 3 zile la prima abatere, si ban intre 7-14 zile la urmatoarele abateri. Se pot primi si ban permanent in diverse cazuri (depinzand de gravitate).

Jucatorii ce obtin bunuri prin inselaciune, vor ramane fara acestea. Daca jucatorul are mai multe conturi, acesta va fi sanctionat si pe celelalte.

Jucatorii ce au dovezi concrete (depinzand de gravitate, unele pot fi verificate si prin loguri), pot sa reclame jucatorul care l-a inselat, iar acesta va primi bunurile inapoi.

In cazul in care jucatorul care este inselat de alt jucator face reclamatie acestuia, iar el se afla intr-o situatie de genul (a inselat pe cineva), nu va primi bunurile inapoi, iar acesta va primi suspend pentru 7 zile pe panel, in cazul in care face reclamatie.

Daca jucatorul a facut reclamatie, si dovezile reiese ca jucatorul reclamat l-a inselat (aici referindu-ne in cazul in care jucatorul care a facut reclamatia este implicat si el intr-un caz de acest gen), bunurile nu vor fi primite inapoi, acestea fiind transferate la 'AdmBot' sau inlaturate permanent de pe server (sau puse la licitatii, in cazul caselor sau ale business-urilor).

Este interzisa oferirea unui vehicul pentru a ii pune hidden pe acesta sau pentru a ii da clear la kilometri si zile. Acest lucru se sanctioneaza cu ban intre 3-14 zile. Jucatorii care ofera vehicululu, sunt sanctionati cu ban pentru 3 zile, iar la urmaotarea abatere nu isi va mai putea recupera masina.

Daca in timpul acestuia, jucatorul care a pus hidden sau a dat clear la kilometri si zile la vehicul, este banat, este strict problema jucatorului ca a avut incredere sa faca acest lucru. Adminii nu se vor ocupa de acest lucru (vehiculul nu ii va fi oferita jucatorului inapoi).

Singura metoda existenta pe server pentru vanzarea unui hidden, este folosind comanda /sellhidden. Acest lucru iti garanteaza faptul ca nu vei fi inselat de alt jucator. Totodata, orice alta metoda este sanctionata (regula de inselatorie pentru a pune hidden sau pentru a da clear la kilometri si zile, de mai sus, este inclusa si aici).

Vanzarile sau schimburile de conturi sunt interzise si sunt sanctionate cu ban 7 zile pe acestea.

Toate conturile vor fi sanctionate ale unui jucator in cazul unei inselatorii.

Este stric interzis cumpararea de bunuri sau conturi. Acest lucru este sanctionat cu ban 14 zile la prima abatere, si 30 de zile la urmatoarele abateri.

Jucatorii ce se folosesc de mai multe conturi pentru inselatorii, vor fi sanctionati cu ban permanent pe toate conturile avute.

Este strict interzis pentru a organiza evenimente in cadrul casei sau business-ul detinut de tine. Acest lucru se sanctioneaza cu warn.

Daca jucatorii care organizeaza evenimentul, nu ofera premiul, acestia sunt sanctionati cu warn. Pentru a reclama un jucator ce a facut un eveniment si nu a oferit premiul, sunt dovezi ca si cum ati fost participat la acesta, lipsa dovezilor va duce ca reclamatia sa nu fie luata in considerare.

Jucatorii care organizeaza evenimente iar anumite actiuni trebuie sa se desfasoare in afara jocului, sunt interzise, organizatorul va fi sanctionat cu warn.

In cazul in care organizati evenimente si ii ajutati pe diversi participanti pentru castigare (ex: sunteti prieteni, colegi, etc) veti fi sanctionati. Acest lucru se poate reclama pe panel, cu dovezi concrete ca jucatorii sunt prieteni/cunostinte si intentionat a ajutat respectivul jucator sa castige.

Organizatorii au nevoie de dovezi, in legatura de acordarea premiului, in cazul reclamatiilor. Daca acesta nu va avea dovezi ca a oferit premiul x castigatorului, acesta va fi sanctionat (in cazul in care sunt mai multe premii, si nu sunt toate dovezile, se poate verifica prin log-uri daca respectivul a dat premiul, x, y, z jucatorului care a castigat, in cazul in care nu sunt loguri pentru un asemenea tip de premiu, jucatorul va fi sanctionat cu warn).

* Evenimente de forma:

- in cazul in care organizatorii ajuta alti jucatori pentru a castiga si a ii oferi un bun (ex: sunt colegi, prieteni, cunostinte) care mai tarziu premiul va fi inapoiat, vor fi sanctionati cu warn.

- Organizatorii de evenimente care ajuta prin diferite mod-uri un jucator iar pe altul nu il va ajuta in acelasi mod cum l-a ajutat si pe celalalt jucator sau pe ceilalti jucatori, duce la sanctionarea acestuia cu warn/ban in functie de gravitate.

Pariurile nu sunt sanctionate. Jucatorii care pierd la pariu si nu ofera lucrul ce l-au pariat, nu vor fi sanctionati.

Imprumuturile se fac pe propia raspundere. Adminii nu te vor ajuta in cazul in care jucatorul nu iti mai ofera respectivul lucru imprumutat inapoi.

In cazul in care ati gresit id-ul si ati transferat altui jucator bunul vostru, adminii nu sunt nevoiti sa va ajute. Aceasta greseala va apartine.

In cazul in care ati organizat un eveniment si ati gresit id-ul jucatorului, si ati ramas fara premiu si nu mai aveti de unde face rost de acesta, veti fi automat sanctionati daca nu veti oferi premiul jucatorului care a castigat de drept.

Jucatorii ce cer datele pentru diverse programe pentru a intra in pc-ul altui jucator pentru a ii fura bunurile acestuia, sunt sanctionati cu warn la prima abatere, ban 3 zile la a 2-a abetere, si ban 7 zile la urmatoarele abateri. In unele cazuri se poate obtine si ban permanent (in functie de gravitate).

Vanzarie de key la vehiculele personale si neoferirea acestora care cumpara, se sanctioneaza cu warn.

Jucatorii care cer bunuri sau bani pentru intrarea intr-o factiune, sunt sanctionati cu ban 7 zile cu motivul 'cereri bunuri pentru intrarea in factiune', deasemenea vor primi si UNINVITE cu 100 Faction Punish pe acelasi motiv. Jucatorii ce ofera bani / bunuri pentru intrarea in factiune, sunt sanctionati la fel.

Distribuirea testelor sunt sanctionate cu demiterea din factiune + primirea de 100 Faction Punish in cazul in care faceti parte din respectiva factiune, sau cu warn la prima abatere si ban 7 zile la urmatoarele abateri in cazul in care nu faceti parte din respectiva factiune.

Moduri si Cheat-uri:

Este interzis folosirea de moduri care iti ofera un avatanj in plus fata de ceilalti jucatori.

Cheat-urile sunt interzise si sanctionate cu ban.

Orice urma de cheat pe care o aveti este sanctionata si aceasta cu ban.

Orice cheat/mod care modifica viteza din joc, fie la caracter, fie la vehicul, este sanctionata cu ban.

Este interzisa si sanctionata cu ban 30 de zile orice cheat/mod ce iti modifica stabilitatea, moduri de nos (nu cele in care iti schimba culoarea nosului), flip, etc.

Orice mod ce inregistreaza lucrul pe care il pui sa faca (ex: ruta, drumul pe care mergi/parcurgi) folosit in cadrul unui job, este strict interzisa si sanctionata cu ban 30 de zile. Pentru cele in care nu se practica un job, insa se foloseste pentru a face ore jucate cat timp nu sunteti la calculator, este interzisa si sanctionata cu ban la prima abatere pentru 7 zile, si 14 zile la urmatoarele abateri.

Modurile sau cheat-urile ce iti ofera un avataj de a face ore jucate fara ca tu sa te misti/atingi mousele sau tastatura, sunt interzise si sanctionata cu ban 7/14/30 de zile in functie de gravitate.

Cheat-urile sau modurile care te ajuta sa zbori, care iti modifica gravitatea, sunt strict interzise si sanctionate cu ban 14 zile (jucatorii cu level mai mic de 3 sunt sanctioati cu ban permanent).

Jucatorii ce folosesc autoclicker sunt banati permanent daca au level mai mic de 3.

Cheat-urile sau mod-urile care te ajuta sa te teleportezi la un anumit loc/checkpoint, sunt sanctionate cu ban permanent pentru jucatorii de level 1, si ban 14 zile pentru jucatorii de level 2+ (inclusiv).

Orice mod ce iti modifica traiectoria gloantelor, damage-ul, pozitia tintei (aimbot, damage hack, norecoil, no-reload, rapid-fire) sunt sanctionate cu ban 90 de zile.

Orice mod ce iti permite sa vezi jucatorii de la o distanta mare (wall hack, name tag) sau care de ajuta sa vezi prin diverse texturi, se sanctioneaza cu ban 90 de zile.

Jucatorii ce sunt surprinsi folosind cheat/mod-uri de tip 'troll hack' (ex: te arunca in aer, iti seteaza hp-ul masinii, te omoara) sunt sanctionate cu ban pemanent.

Odata banat de anticheat pentru no recoil, damage hack, nu vei fi debanat.

Jucatorii de level 1-3 ce folosesc moduri interzise, sunt sanctionati cu ban permanent, iar ceilalti cu ban temporar.

Necooperarea cu administratorii, duce la sanctionarea cu ban temporar.

Ascunderea/Stergerea/Editarea/Modificarea de cheat-uri/moduri/programe interzise sau care iti ofera un beneficiu sau pentru faptul ca modifici/stergi log-urile, de catre administratori, sunt interzise si sanctionate cu ban 7 zile.

Promovarea / Distribuirea de cheat-uri sau moduri interzise sau care iti ofera una avatanj, sunt sanctionate cu ban temporar sau permanent in functie de gravitate.

Jucatorii ce sunt banati pe un cont pentru cheat, vor fi banati pe toate conturile avute.

Adminii au voie sa foloseasca cheat-uri/mod-uri intrucat nu ii avantajeaza la o activitate (war, paintball, omorarea suspectilor cu wanted, activitati de factiune etc).

Adminii mai pot folosi aceste programe si pentru a organiza un eveniment (ex: airbreak, surfly, fly hack, etc).

Nerespectarea acestei reguli, un jucator care observa aceste lucruri, poate sa ii faca post la respectivul admin si sa prezinte dovezile necesare ca acesta sa fie sanctionat.

Alte reguli:

Jucatorii ce incalca in mod constient regulamentul si din propria initiativa pentru a fi banati, demisi din factiune (sanctioati in general), vor primi ban 30 de zile pe cont. Deschiderea aiurea de tickete pe aceasta tema, se pedepseste cu suspend pe panel timp de 3 zile la prima abatere, si 14 zile la urmatoarele abateri.

Jucatorii care nu joaca minim 10 ore in ultimele 30 de zile, vor pierde automat casa sau/si business-ul pe care il detin. In fiecare weekend, sunt organizate licitatii, iar jucatorul care liciteaza suma cea mai mare, va primi casa / business-ul.

Nu aveti voie sa va puneti diverse texte aiurea la numele casei / numele business-ului / numele masinii (car plate/vip text). Acest lucru este sanctionat cu warn sau ban (in functie de gravitate).

Postarea de informatii personale ale unui alt jucator, este strict interzisa fara acodarea acestuia. Abaterea de la aceasta regula este sanctionata cu ban 7 zile. Jucatorul va fi sanctionat pentru 7 zile, numai in cazul in care jucatorul carui informatii le-a postat/pus la dispozitie il va reclama.

Jucatorii care fac abuz de functie, vor primi 60 FP. In functie de gravitate (ex: da /quitgroup, sau ofera wanted la tot server-ul, etc) va primi si ban 14 zile.